måndag 28 november 2011

Bakat minsann!

 Tillbringade första advent inne då blåst och regn inte kändes som ett lockande alternativ jämfört med pyssel, bak och tända ljus...
Min tanke var att det skulle bli Saffranbiscotti
 - ÄLSKAR -
det!

Men då jag glömt köpa saffran så gjorde jag helomvändning å slog till på morotsbröd...
Blev riktigt nöjd och både en å annan ljummen macka slank ner till lunchsoppan!
För den som är sugen på att testa slänger jag upp ett recept!


Morotslimpa
25 g jäst
5 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 msk olja
2 tsk gurkmeja (valfritt, endast för litr härlig färg)
2 dl grahamsmjöl
10 dl vetemjöl special
200 g rivna morötter

Börja med att smula jästen och lösa upp den i vattnet.
Tillsätt resterade ingredisener och arbeta tills det blir en bra, smidig deg.
Låt jäsa under duk i en timme.
Dela sedan degen i två delar och lägg i avlånga,
smorda bakformar, eller forma limpor och lägg på bakplåtspapper.
Låt jäsa i 40 minuter.
 Grädda sedan bröden mitt i ugnen på 200 grader i ca 50 minuter.
Låt svalna på galler.

Må gott!
♥♥♥
Kram  Mimmi
♥♥♥

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ser supergott ut!
Kanske skulle ta och pröva det!
Kram Anna

Anneli sa...

Både ser gott ut och verkar gott.
Kanske skulle försöka mig på ett "bak" någon dag......

Ha det gott,
Kram Anneli.

Anonym sa...

Smaskens!
Skulle inte vara dumt med lite nybakat!
Kram på dig!
Jenny

Tina sa...

Kul att du vill vara med inne hos mig!
Brödet ser fantastiskt gott ut...

kram Tina

A House With A View sa...

Mmmm det där verkar jättegott!! Gissar att den rivna moroten gör brödet riktigt saftigt också!!!! Bra tips, skall testas - tack för det :)

Och du Mimmi - tusen tack för din kommentar, blev så glad över den!

Mååånga kramizar från aka

Handgjorda drömmar sa...

Hej Mimmi!!
Å vad glad jag blev när jag såg din kommentar och att du gjort inlägg :)))
Smaskigt bröd - är ju så himla gott med morot i bröd då det blir saftigt värre!
Må så gott :)
Kram Marie