onsdag 21 april 2010

Den som spar han har...

å har, å har, å har...
Ibland så påminns man att kanske borde rensa och skaffa sig den ordning som man ibland faktiskt inbillar sig att man har...Ska jag vara helt ärlig så händer det ibland att jag beskyller min man för att vara en samlare, en som inte kan slänga bort saker. Samme man beskylls också för att spara på sentimentala saker som är utan nytta...
Vilket är helt sant... i mina ögon!Vad som dock blir uppenbart när jag börja rensa i skåpen är att jag inte bara kastat sten i glashus utan stora stenbumlingar!
För vem mer är det som sparar på sentimentala saker här i huset?!? Jo, undertecknad!
Till mitt försvar måste jag dock säga att det är stor skillnad på vad det sparas på!
Jag har under årenslopp samlat på mig ett antal, troligtvis tresiffrigt antal, kökshanddukar fina, gamla och underbara!

Problemet är bara det att jag vårdar dem så ömt så att de inte används... de ligger där i skåpet manglade och fina och i köket har jag en tragisk samling som sett sina bästa dar... Nja kanske inte riktigt... jag har köpt nya som vi använder *ler*.


MEN jag vidhåller att det är bättre med kökshanddukar än till exempel en porslinsfigur med studentmössa, rätt eller fel?
Handdukarna kan vi använda eller kanske sy om...

Finns det fler än vi som har skåpen fulla av saker som man kanske skulle gå igenom och rensa...?!? Vad är det vi sparar i skåpen? Sådant vi inte vill ha eller sådant vi är rädda om och inte vill förstöra?

Här har penicillinet börjat verka och Stor Prinsen mår bättre! Skönt att det vänder så fort!

Önskar er en härlig onsdag!

Kram Mimmi

8 kommentarer:

Anonym sa...

*skrattar*
Har också lätt för att skylla på övriga familjen när det kommer till sparande av saker... Är minst lika skyldig själv!
Fast jag håller med dig, handdukarna har ju ett syfte...
Kram Tina

Vita verandan sa...

Jag är en samlare också. Skulle vara såssnipor och kannor av olika slag. De vita handdukarna med blå rand var ju så fina!
Kram Anna

Cilla sa...

Åå vilka underbara handdukar..
Förstår att du inte andvänder dom ;0)
Jag tillhör tyvärr dom som röjer & röjer & slänger.. & efter ett par år ångrar mig..
Hmmm
Ha det bäst!
Kramen Cilla

Vita Falkens Lantliv sa...

Jag är nog en liten samlare med, just handdukar har jag också haft liggande bara. Men nu har jag börjat använda dom, både som dukar och handdukar, sytt kuddfodral m.m Dina är super fina- börja använd dom nu vettja:)
Kram Susanne

Anki sa...

Hihi, du är allt rolig du! Mja, hos mig är det mest skräp, skulle nog kalla mig skrotsamlare...men det är ju bra att det är bakom "lyckta dörrar", så det är bara jag som ser, haha! Men nu rensar jag i röran, jisses jag har hållit på i flera dagar, å bara värre blir det!
Men skam den som ger sig...på't igen!
Å du, tack för tipset om rullarna...dom ligger på gärdet så jag tror inte det behövs...men annars ska jag böna, be och MUTA *fniss*

Goa kramen!

Vit som snö sa...

Hej Mimmi. Tack för titten hos mej och gullig kommentar:) Nu fick jag hitta till din fina blogg också! Ler åt ditt sista inlägg. Tänk att det låter lika här, min man samlar det mest onödiga, t.ex fisketidningar o miljoner fisketillbehör;) Mina inredningstidningar kan såklart inte jämföras fastän dom högarna är betydligt större;) Hihi. Tur att man har en tålig äkta halva! Jag tycker din haddukssamling är underbar, absolut bra att ha!!!
Kram Cilla

Kristin sa...

Hahaha!! Känner nog igen mig lite där :)
Håller precis på med skåp-garderobs- och förrådsrensning, det är verkligen befriande att göra sig av med fula blomkrukor, studentmössor och annat krafs. Men bara onödiga (??) saker som studielitteratur, fula påslakan, gardiner mm får slängas, inte nödvändigheter (??) som gamla linnelakan, handdukar, oläsliga biblar etc... för det kan ju komma till användning?!
Ha det bra!
//Kristin

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Godmorgon. Jodå, här samlas det på allt möjligt. Har börjat rensa i alla skåp, har loppis på jobbet. Det funkar bra, vi är 35 pers. Men det finns ju saker man är rädd om. som tex linnehanddukar med monogram. Och det är fint tycker jag och ha några högar, så njut du av dina fina.
Stor kram
AnnaMaria