tisdag 27 april 2010

Steget före...

Vår altan börjar ta form och mina tankar handlar inte om trall och skruv... I mina tankar är det dags för möblering! Hittade detta fina på Plantagen när jag nätade runt, är i den stilen som vi vill ha. Lite nättare och med "kryssen" som vi gillar och har lite överallt...
Kan se mig själv sitta en ljummen myggfri kväll och njuta av livet och en spegelblank sjö i denna grupp...
MEN...

än så länge får jag bara drömma...
Det händer dock lite hela tiden och med lite flyt är det snart färdigt! Av stolparna närmst i bild ska det bli ett litet staket, kryss så klart! *ler*

Min tanke är att det ska bli vitoljat sedan, så jag passar på att slänga ut en fråga så här på tisdagskvällen: Är det någon som har någon erfarenhet av vitoljade altangolv?
Tar tacksamt mot tankar och åsikter!
Lovade mig själv att det inte skulle bli några blommor idag och tänk att jag lyckades göra ett helt inlägg utan en enda liten blombild! *blink*
Hoppas att ni har haft en go start på veckan!
Kram Mimmi
PS. Skönt att det är fler än jag som har problem i provrummen...*ler* DS.

11 kommentarer:

Malin sa...

hehe inte lätt att alltid vara steget före i sina tankar då. :) inte duktig på sådant som har med bygge och göra så kan tyvärr inte ge en kommentar till vitmålningen. Men det går nog bra till slut. Svårt att hålla sig till ett inlägg utan blommor va :P

Kram Malin

Vita Falkens Lantliv sa...

Det blir härligt när altanen blir klar! Jag får svara som du svara hos mig;) Tyvärr har jag ingen aning om vitoljan. Men det låter inte så dumt:) Spännande att se vad det blir:) Ha en skön kväll vännen!
Kram Susanne

Boviksmarinan sa...

Hej Mimmi!!
Tack för gulligt inlägg på min blogg. Din blogg e inte heller så tokig:-). Mkt fin fint!!
Vi ses på bloggen!!
Sov sött!!
//Kramisar Linda

Nettan sa...

Jamen det ä ju det där planerandet som ä det roliga eller hur!! Våran altan är färdigbyggd men i år väntar målning och oljning, ä oxå nyfiken på vitoljat, får väl se om du får ngra bra tips här!
Kram Nettan

Bittan sa...

Hej hej !
Klart man måste ligga steget före med möbleringen. Min stackars man hinner sällan slå i sista spiken förrän jag är klar oavsett om det är ute eller inne.Visst är de fina möblerna , jag fick hem exakt likadana fr Plantagen förra veckan. Är sååååå nöjd. Nu gäller det bara att hitta dynor oxå vilket visade sig inte vara lika lätt.
Ha en bra dag.

Kram Bittan

Vit som snö sa...

Hihi, jag känner igen det där med att möblera i förväg:) Medans vi byggde huset var jag mest i funderingar om hur möblerna skulle stå.
Den vita möbeln med kryss är både vacker och nätt tycker jag, den skulle bli såå fin hos er!
Kram Cilla

Änglarnas hus sa...

Hallojsan!

Så fint det kommer att bli här då!!..och möblerna du suktar efter kommer passa perfekt!

Vi anla en trall förra året och har låtit den blekna under förra sommaren. Nu ska vi vitolja vår..Demidekk (osäker på stavningen) har en som ska vara riktigt bra..
lärde mig av en målare att rengöringen med "trallrent" är viktigast..annars matar man mossan och svampen med oljan och det blir svart och fult..

Ha det så bra!! Kramis Sanne

Linda i Lönnbacka sa...

Är säker på att det kommer bli så snyggt och fint på er altan när den står färdig, vi förhoppningsvis också bygga en i sommar är det tänkt :)

Kika in hos mig för du fått en award av mig! :)
Kram kram
Linda

Huset vid ån sa...

Åh, Så fint det kommer att bli, tyvärr har jag ingen erfarenhet av ljust trallgolv, men drömmer själv om ett sånt! Lycka till o hoppas att du får en fin vårdag! Kram Therese

emilias gömmor... sa...

Det var en fin trädgårdsgrupp! Altanen kommer att bli jättefin. Kanske, kanske jag också får en altan i sommar...

Kram Mimmi

Annika Christensen sa...

De möblerna har jag och de är köpte på jysk.
Håller sig bra dessutom.
Lycka till med altanen
Annika