fredag 19 mars 2010

Med laddade batterier...

och med lagom motljus förevigade jag mina köksfönster. Vi har ett litet fönster över vår diskbänk, ett fönster som vi satte dit när vi bytte köket. Kändes lite konstigt att inte ha ett fönster ner mot sjön... Lite härligare att titta ut över vattnet (läs isen) än rakt in i ett skåp...

Dessa ljusstakar köpte jag för några år sedan på Village, gillar dem mycket och de får komma fram nu när våren är på G. I krukan står en orkidé som jag hoppas ska blomma igen efter delning och omplantering.
Fönstret i helhet, så svårt att fota när ljuset kommer in... Som i alla fönster på nedervåningen har vi lagt ekskivor som fönsterbrädor, allt för den röda trådens skull...

Vi har ett ganska stort burspråk (eller buksprång som vissa säger *blink blink*) i köket och det har många fördelar men också nackdelar. Det blir ett härligt ljus i köket och skapar bra plats. Nackdelen är att det är svårt med gardiner och att insynen är stor... I vårt fönster samsas det för tillfället mest zink och har gjort så ett tag... Den fina hästen fick vi i julklapp och är en favorit!Radion har fått ta plats i ett av de små fönstren och i det andra har skålen med apelsiner fått bo.

Så där ja, nu vet ni hur det ser ut i mina köksfönster. Hur har ni det i era?

Äntligen fredag! Hoppas att ni får en go start på helgen!

Kram Mimmi

4 kommentarer:

Cathrin sa...

Så fint du har det i fönstrena!!! Härliga krukor och annat fint. Stora fönsterytor ger fantastiskt ljus, men också problem med insyn. Vi har "bara" två stora fönster i köket och det är just kruxet med insynen som är värst innan buskar och träd blivit gröna. Nu måste jag ta tag i uppgiften att fota köksfönster... Snart...

Ha en fin helg"
KRam

Handgjorda drömmar sa...

Oj, vad fint ni har det! Gillade verkligen de där ljusstakarna - och zink är så himla vackert. Högt på min önskelista står ett fönster över diskbänken... går tyvärr inte, då det är en innervägg... Verkar så härligt att kunna stå o filosofera med fin utsikt när man diskar.
Trevlig helg,
kram Marie

Pilo sa...

Vilka fina fönster! Mina får du se en annan dag :) Just nu hänger det tvätt framför mitt köksfönster (mer än man ska dela med sig av ;)).

Ha en fin fredag

Nyanser av vitt sa...

Hej vännen
Så fint med fönster vid diskbänken. Det ska vi göra iår ute på landet. Vattenläcka i november resuterade i ett helt nytt kök. Fick då riva allt kakel över diskbänken. Nu blir det ett fönster och helkaklat runt om med hyllor.
Ha en fortsatt fin söndag
Kramis